Vabljeni na prebiranje jesenskih novosti

Facebook
Vabljeni na prebiranje jesenskih novosti

Spoštovani,

vabimo vas, da se nam v torek, 20. septembra, ob 11. uri pridružite v Knjigarni Konzorcij na prebiranju zajetnega kupčka knjižnih novosti letošnje jeseni.

Z nami bo avstralska pisateljica Krissy Kneen, avtorica romana Trikrat pokopanaAvtorica se s pepelom svoje babice odpravi v daljno Slovenijo, od tam pa jo pot popelje še v Egipt, da bi raziskala svoje korenine. Na poti avtorica razmišlja o identiteti, pluje med spomini in počasi odstira babičino nenavadno preteklost, povezano z aleksandrinkami.

Žigo X Gombačem bomo govorili o novi slikanici Adam in tuba z ilustracijami Maje Kastelic, v kateri spoznamo nenavadno akrobatsko družino Prevalski.

Markom Kravosom se bomo pogovarjali o novi kartonki Tri račke, polni zvočnih igrarij in imenitnih podob, ki jih je ustvarila Anka Kočevar.

Sposojena babica Štefi je živahna, prisrčna in hudomušna zgodba o sobivanju, spoznavanju drug drugega in sebe, palačinkah, vrtnih škarjah in še čem avtorice Mateje Gomboc in ilustratorja Jake Vukotiča. O njej se bomo pogovarjali z avtorico.

Zmote in zmešnjave nemškega romanopisca Theodorja Fontaneja v prevodu Tine Štrancar je ganljiva ljubezenska zgodba in živa upodobitev Berlina 19. stoletja, ki je obogatila našo zbirko Klasikov.

Predstavili pa bomo tudi najnovejša mladinska prevodna romana, Bizarno in To nisva midvaBizarno (prev. Katjuša Ručigaj) je razmišljujoča, drzna knjiga, ki prevprašuje svet okoli nas, polna črnega humorja in filozofskih drobcev. To nisva midva (prev. Marija Zlatnar Moe) pa je boleče realističen roman o najstnici, ki mora sama poskrbeti zase, ko njen oče ne zmore biti oče.

Prisrčno vabljeni v družbo knjig!

Ekipa Miš založbe

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam