Vabljeni na Slovenski knjižni sejem

Facebook
Vabljeni na Slovenski knjižni sejem

Dragi knjigoljubci,

Slovenski knjižni sejem 2022 kmalu odpira svoja vrata. Letos se knjižni sejem vrača tja, kjer se je pred 50. leti začel. Med 22. in 27. novembrom bomo na Gospodarskem razstavišču tudi mi. Po dveh letih se bomo ljubitelji knjig končno ponovno srečali v živo!

Lepo vas vabimo na obisk katere od naših stojnic v Stekleni dvorani in v dvorani Kupola. Knjige vas bodo pričakale s posebnim sejemskim popustom. Pridružili pa smo se tudi e-knjižnemu sejmu, ki bo trajal še teden dlje, do 4. decembra 2022.

 

Še posebno lepo vas vabimo tudi na prireditve Miš založbe v sklopu knjižnega sejma:

Torek, 22. 11., ob 17. uri, Pogovorna postajaIz zakladnice kitajskih mitov

Gostje: prof. Dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, Jaka Vukotič, dr. Tina Ilgo, Huiqin Wang

Povezuje: Tina Bilban

Ljudske zgodbe, miti in legende predstavljajo neusahljivo zakladnico motivov in tem, junakov in naukov. Odstirajo nam zgodovino in pomagajo razumeti sedanjost. V eno od takih zakladnic smo se odpravili na Kitajsko. A kitajski miti so se skozi zgodovino večkrat preoblikovali, zlivali in razdrobili. Kako danes zbrati in upovedati kitajske mite? Kako z njimi nagovoriti sodobnega mladega slovenskega bralca in hkrati ostati zvest njihovi naravi?

V Miš založbi pripravljamo knjigo Kitajski miti in legende, ki bo izšla z podporo Konfucijevega inštituta v Ljubljani in podjetja Krka d.d.

     

 

Sobota, 26. 11., ob 14. uri, Glavni oderOgnjeni trije v vojvodini Kranjski

Gostje: Sebastijan Pregelj, Igor Karlovšek

Povezuje: Ambrož Kvartič

Pogovor s pisateljema Igorjem Karlovškom in Sebastijanom Pregljem bo spleten okoli izzivov črpanja snovi za mladinsko leposlovje iz zgodovine. V sproščeno soočenje izkušenj o uporabi virov, zvestobi zgodovinskemu času in prostoru ter istovetenju z zgodovinskimi liki bodo skozi igro vključeni tudi obiskovalci, ki bodo spoznali številne zanimive podrobnosti zgodovinskih obdobij, predstavljenih v njunem pisanju. 

 

Vljudno vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam