Anna Woltz

Anna Woltz

(Avtor)

Anna Woltz (29. december 1981) je odraščala v Haagu, nizozemskem mestu ob Severnem morju. Od dvanajstega leta je vedela, da hoče pisati knjige. Drugo za drugo si je izmišljevala napete pustolovščine, a ji zgodbe nikoli ni tudi zares uspelo dokončati. Zato se je kot petnajstletno dekle odločila, da si bo zgodbe nehala izmišljevati in bo raje pripovedovala o resničnosti: leto dni je pisala kolumne za nizozemski časopis de Volkskrant, in sicer o svojem šolskem življenju. Ta besedila je zbrala in izdala pod naslovom Preživetje v 4. b. Leta 2002 je izšla njena prva otroška knjiga Vse prekipeva.

Anna Woltz je v Leidnu študirala zgodovino, zdaj pa se preživlja zgolj s pisanjem. Napisala je dvajset knjig, ki so bile prevedene v angleški, francoski, nemški, madžarski, slovenski, danski, norveški, tajvanski in japonski jezik. V slovenščini je leta 2012 izšla njena knjiga z naslovom Dekle z Marsa.

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam