Gillian Johnson

Gillian Johnson

(Avtor, Ilustrator)

Gillian Johnson se je rodila leta 1963 v Winnipegu v Kanadi. Odraščala je v številčni družini, poleg učenja pa je veliko svojega časa posvečala hitrostnemu drsanju. Na željo staršev je študirala medicino, a je kmalu ugotovila, da to ni zanjo, in se je zato izpopolnila v angleškem jeziku na univerzi McGill, kjer je tudi magistrirala, kasneje pa še opravila tečaj kreativnega pisanja na univerzi v Kaliforniji. Nekaj časa je bila učiteljica plavanja, nato inštruktorica raftinga, zatem pa je poučevala angleški jezik na Češkoslovaškem in v Kanadi (v Ottawi).
Že v najstniških letih je oboževala umetnost, branje in pisanje. V pisateljske vode je zabredla z izdajo knjige Saranohair, ki je bila tudi nagrajena, zaslovela pa je z delom Moja sestra Zala. Kot ilustratorka sodeluje tudi z drugimi avtorji (Richard Scrimger, Dennis Lee, Tom Kenally in dr.), sicer pa si najraje sama zamisli zgodbo, ki jo naposled napiše in ilustrira. Snov črpa iz vsakdanjega življenja, preprost pripovedni slog in prikupne ilustracije, ki izražajo avtoričino radoživost in navdušenje nad pustolovščinami, pa so pravi balzam za otroške oči in primerne tudi za družinsko branje. S svojo družino živi na Tasmaniji in v Angliji.

Za več informacij o ilustratorki in pisateljici obiščite http://www.gillianjohnson.co.uk/

Nagrade

  • Častno priznanje na podelitvi grafičnih priznanj v Bologni za delo Saranohair
  • 2000 – Alcuin Design Award za delo Moja sestra Zala
  • 2009 – Finalistka za Red Cedar Book Award za delo Thora And The Green Sea Unicorn
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam