Hana Stupica

(Ilustrator)

Hana Stupica je mlada in prodorna ilustratorka, ki je že s prvo slikanico prejela nagrado Hinka Smrekarja in s tem dobila najvišje domače stanovsko priznanje za ilustracijo. Njen ilustratorski svet je poln barv, njene podobe pa so izrisane s filigransko natančnostjo.
Rodila se je leta 1988 v Ljubljani. Uspešno je končala Likovno gimnazijo, Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani (2006), nato se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Do zdaj je svoja dela razstavljala na skupinskih razstavah doma in v tujini. S svojimi ilustracijami se je udeležila 10. in 11. Slovenskega bienala ilustracij v Cankarjevem domu v Ljubljani (2012 in 2014). Prvo samostojno razstavo je imela leta 2015 v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani, predstavila pa je ilustracije iz knjige Rokavička, ki je izšla pri Založbi Mladinska knjiga. Ilustracije objavlja v revijah za najmlajše Ciciban in Cicido. Z ilustracijo je sodelovala tudi v knjigi Anje Štefan Svet je kot ringaraja Založbe Mladinska knjiga.

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam