J. C. Burke

J. C. Burke

(Avtor)

Jane C. Burke se je leta 1965 kot četrta od petih hčera rodila v Sydneyju. Ker sta bila njena starša novinarja, je odraščala v svetu, polnem hrupa, iger in knjig, in številne zanimive osebe, ki so jih obiskale, so jo oskrbele z neskončnim virom zgodb in likov. Potem ko je njena mama izgubila bitko z rakom, se je odločila postati medicinska sestra. Specializirala se je za področje onkologije. Na tečaju kreativnega pisanja na Univerzi v Sydneyju, ki se ga je udeležila s še eno znano pisateljico – Libby Gleeson, je spoznala mentorja Garyja Crewja in posledično leta 2002 izdala knjigo White Lies. Knjiga je bila uvrščena na seznam najkvalitetnejših del za otroke, ki ga vsako leto izda Avstralsko združenje za otroško literaturo. Burke je napisala še The Red Cardigan, ki je bila uvrščena na taisti seznam, in njeno nadaljevanje Nine Letters Long.
J. C. Burke z možem in dvema otrokoma živi v Sydney's Northern Beaches. Veliko časa posveti jogi, nekaj bolniški negi, hišnih opravil pa se loti samo takrat, ko je to neizogibno. Izjemno rada piše za otroke in mladostnike, saj na svet še vedno zrejo z optimizmom.
Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite www.jcburke.com.au.

Nagrade

  • 2003 – Notable Book, Children’s Book Council of Australia za delo White Lies
  • 2005 – Notable Book, Children’s Book Council of Australia za delo The Red Cardigan
  • 2005 – Aurealis Award for best horror novel za delo Nine Letters Lon
  • 2006 – Notable Book, Children’s Book Council of Australia: Book of the Year – Older Readers in australian Family Therapists Award in nominacija za Australian Publishers Association Design Awards – Older Readers za delo Zgodba Toma Brennana
  • 2007 – Finalistka za Childrens’ Peace Literature Award za delo Zgodba Toma Brennana
  • 2011 – Nominacija za Gold Inky Award za delo Pig Boy
  • 2012 – Ned Kelly Award for Best Crime Fiction in Notable Book, Children’s Book Council of Australia: Notable Book for Older Readers in White Ravens 2012 outstanding international books in nominacija za Davitt Award za delo Pig Boy
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam