Kathy Stinson

Kathy Stinson

(Avtor)

Kathy Stinson je odraščala v Torontu. Delala je na pošti, učila v šoli in stregla po lokalih, potem pa se je odločila, da bo raje doma pri svojih dveh otrocih in pisala knjige. Njene knjige so izšle v državah vsega sveta: v Nemčiji, Veliki Britaniji, na Švedskem, Danskem, Finskem, Japonskem, Nizozemskem, Poljskem, v Venezueli in na Kitajskem, seveda pa tudi v domači Kanadi in ZDA. Poleg pisateljevanja pa je tudi članica več različnih združenj, organizacij ipd.: The Writer's Union of Canada, The Canadian Children's Book Centre, CANSCAIP (kot blagajnik za obdobje štirih let), IBBY Canada in PEN Canada. Kadar ne pisateljuje, rada prebira knjige drugih avtorjev, rešuje sestavljanke, vrtnari in se sprehaja v okolici svojega doma v Ontariu.

Nagrade

  • Toronto Chapter IODE Award (1983) za delo Red Is Best
  • Bicentennial Award (1996) za zasluge
  • Nominacija za Red Cedar Award (1999) za delo One Year Commencing
  • The Canadian Children's Book Centre Choice in nominacija za Silver Birch (2001) za delo Kako se je dedek naučil brati
  • Nominacija za Diamond Willow (2002) za delo Marie-Claire: Dark Spring
  • Nominacija za Hackmatack (2003) za delo Marie-Claire: A Season of Sorrow
  • Nominacija za CLA Young Adult Book of the Year in White Pine (2004) za delo Becoming Ruby
  • Uvrstitev dela 101 Ways to Dance na lestvico desetih najboljših knjig po mnenju Ontario Library Association (leta 2006)
  • 2013 – A Canadian Library Association Honour Book za delo What Happened to Ivy in Digital Book of the Year Award, Eric Hoffer Award, Gold Award, Storytelling World Award, Independent Publishers Award, Next Generation Indie Book Award, finalistka za Ruth and Sylvia Schwartz Children’s Book Award, nominacija za Frances Howard-Gibbon Award, nominacija za Shining Willow Award, IRA Notable Book for a Global Society, Heather’s Pick (Chapters/Indigo), A Kirkus Reviews Best Book of 2013, Starred reviews in Kirkus and Quill & Quire,OLA Best Bet for Children in A Toronto Public Library “First & Best 2013” title za delo The Man with the Violin
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam