Kristijan Muck

Kristijan Muck

(Avtor)

Kristijan Muck (1941) je vsestranski slovenski kulturnik. Leta 1966 je diplomiral iz dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer je bil od leta 1980 do 2015 zaposlen kot profesor. Je član Drame SNG v Ljubljani in Društva slovenskih pisateljev. Veliko je nastopal po raznih slovenskih gledališčih, nato objavljal eseje in poezijo v literarnih revijah, sodeloval je tudi na radiu ter režiral svoje projekte ali sodeloval kot scenograf. Leta 1980 je s slikarko Bredo Jontes izdal pesniško in grafično mapo Triptihon. Imel je več likovnih razstav, od konca 80. let pa je začel objavljati svoje knjige. Piše pesmi in dramska besedila ter eseje, večino svojih knjig tudi opremi. V sezoni 1999/2000 je tudi režiral svoj tekst Portimăo v Mali drami SNG. 
 
Za več informacij o avtorju in jegovih delih obiščite http://www2.arnes.si/~kmuck/index.htm

Nagrade

  • 1964 – Študentska Prešernova nagrada za vlogo Knuta v Grumovi igri Trudni zastori
  • 1975 – Borštnikova nagrada za vlogo Jerneja v Jesihovi igri Vzpon in padec zanesenega ekonomista
  • 1978 – Jugoslovanska nagrada za igro na festivalu radia Ohrid za vlogo Denisa Ivanoviča v Kocjančičevi igri En dan Denisa Ivanoviča in priznanje na Prix Italia za radijsko igro En dan Denisa Ivanoviča
  • 1979 – Nagrada ZDUS za vlogo Dudakova v Gorkijevi igri Letoviščarji

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam