Majda Koren

Majda Koren

(Avtor)

Majda Koren se je rodila 12. marca 1960 v Ljubljani. Leta 1982 je z diplomsko nalogo iz mladinske književnosti zaključila študij razrednega pouka na Pedagoški akademiji. Že več let je zaposlena na OŠ Spodnja Šiška, kjer poučuje najmlajše.
Majda Koren je članica Društva slovenskih pisateljev, razredna učiteljica, dolgoletna sodelavka revije Ciciban, avtorica okrog tridesetih scenarijev za TV-oddajo Radovedni Taček in petnajstih za oddajo Iz popotne torbe. Objavlja literaturo, ki služi kot pripomoček za pouk v nižjih razredih osnovne šole (Zgodbice za matematiko, Besedne zmešnjave …) in tudi strokovne članke s področja vzgoje in izobraževanja, je kolumnistka pri reviji Didakta, občasno predava o izkušnjah poučevanja po pedagoških metodah Marie Montessori, katere geslo je: Pomagaj mi, da se bom sam naučil, in o računalniškem opismenjevanju za najmlajše. Tu in tam obišče kakšno osnovno šolo kot avtorica zgodb ter kot urednica in soavtorica mladinske spletne strani www.zupca.net. V Cobissu ima 143 zapisov.

Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.majdakoren.si/

Nagrade

  • 2006 – Nagrada večernica za delo Eva in kozel
  • 2008 – Naziv »bela vrana« – White Raven's Selection za delo Eva in kozel
  • 2010 – Druga nagrada na natečaju za izvirno slovensko pravljico Lahko noč, otroci Radia Slovenija za delo Skuhaj mi pravljico
  • 2011 – Levstikova nagrada za delo Mici iz 2.a

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam