Meg Rosoff

Meg Rosoff

(Avtor)

Meg Rosoff je bila rojena leta 1956 v Bostonu. Po treh letih študija na Univerzi Harvard se je preselila v London, kjer je študirala kiparstvo, se vrnila v ZDA in dokončala študij na Harvardu, nato pa se za devet let preselila v New York, kjer je delala v založništvu in oglaševanju. Pri dvaintridesetih se je vrnila v London, kjer še vedno živi z možem in s hčerko.
Sprva je pisala besedila za številne oglaševalske agencije, po smrti svoje mlajše sestre pa se je začela udejstvovati kot pisateljica. Njen prvi roman za mladostnike Tako živim zdaj (How I live now, sl. izdaja Učila) je izšel leta 2004 in je prejel več pomembnih nagrad, med njimi nagrado Guardian Children's Fiction Prize. Leta 2005 je izšla njena prva otroška knjiga Meet Wild Boars, leto kasneje pa njen drugi roman za mladostnike Primer Justin (Just in Case). Trenutno pripravljajo film po knjigi Tako živim zdaj. Po knjigi Tako živim zdaj je posnet tudi film.

Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.megrosoff.co.uk/


Nagrade

  • Guardian Children's Fiction Prize (2004), Michael L. Printz Award (2005), Branford Boase Award (2005), Julia Ward Howe Prize (2005) in nagrada Der Luchs des Jahres (2005) za delo Tako živim zdaj
  • Carnegie Medal in Literature (2007) in Deutscher Jugendliteraturpreis (2008) za delo Primer Justin
  • Der Luchs des Jahres (2009) za delo What I Was
  • YALSA Alex Award (2010) za delo The Bride's Farewell

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam