Nina Meglič

(Ilustrator)

Nina Meglič je bila rojena leta 1982 v Ljubljani. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je diplomirala na Pedagoški fakulteti iz smeri likovna pedagogika. Nato je nekaj časa poučevala likovno vzgojo na osnovni šoli, ker pa je imela premalo časa za lastno likovno ustvarjanje, se je odločila za samostojno pot. Ilustrirala je že nekaj knjig, saj je bila vedno naklonjena prav ilustraciji. Kot sama pravi, ilustracija ni samo dodatna razlaga besedila, temveč posameznika »popelje v popolnoma drugačen svet, poln domišljije, lepote in pravljičnosti«. Ravno zato se na njenih barvitih in prikupnih stvaritvah ustavi marsikatero oko.

S slikanjem se ukvarja deset let. V tem času je sodelovala na slikarskih ex-temporih in prejela razne nagrade. Vključena je v dve slikarski društvi, kjer aktivno sodeluje. Imela je 25 skupinskih in 4 samostojne razstave.
Največ slika v tehniki akrila, poseže pa tudi po olju, akvarelu, pastelu ali mešani tehniki. Slika različne motive, od domišljijskih, realističnih, kubističnih do abstraktnih slik, oziroma po naročilu in v različnih dimenzijah.

Za več informacij o ilustratorki in njenih delih obiščite http://ninameglic.com/

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam