Petja Rijavec

Petja Rijavec

(Avtor)

Petja Rijavec je po duši in srcu pisateljica, zato si je tudi kariero ustvarila na sorodnem področju: v komuniciranju, natančneje v odnosih z javnostmi. Za svoje delo je prejela več mednarodnih nagrad, že več kot dvajset let pa je kot piarovka zaposlena v eni največjih slovenskih poslovnih skupin, kjer skrbi za njeno javno podobo. Pri Miš založbi je izdala vseh pet svojih romanov, v katerih se zadnje čase najraje postavi v kožo nasprotnega spola. Pravi, da ji je zdrav, inteligenten, včasih tudi malce mejni moški humor že od nekdaj blizu, zato tudi sama najraje posega po avtorjih, kot so Michal Viewegh, Raymond Kluun in Kari Hotakainen. Obožuje besedne igre, dolge stavke, lucidne dialoge, zabavne primerjave in, predvsem, vsebinske izzive, o katerih ves čas razmišlja in ki jih želi spraviti med platnice. S tem, da so bile vse teme že obdelane, se namreč ne more sprijazniti.

Petja Rijavec z družino živi v Grosuplju. Kaj poleg potovanj, teka, branja in neskončnih sprehodov s psičko najraje počne v prostem času, pa je tako ali tako jasno: piše.

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam