Rok Klančnik

Rok Klančnik

(Avtor)

Rok Klančnik (1966 – 2013) je svoje odraslo življenje zapisal turizmu. Zadnja leta svojega življenja je delal kot direktor slovenskega turističnega predstavništva za Beneluks in Francijo v Bruslju, pred tem pa je bil direktor komuniciranja na Svetovni turistični organizaciji (UNWTO) v Madridu. Bil je avtor ali urednik petih knjig s strokovno turistično tematiko in več sto člankov s področja potovanj in turizma ter predavatelj (v zadnjem času zlasti o vlogi zgodb in čutnosti v trženju turizma).

Ves čas svoje poklicne kariere pa je pogrešal svoji prvi ljubezni: poezijo in prozo, ki ju je uspešno objavljal že v času srednje šole in fakultete, a nato opustil zaradi poslovnih izzivov. S prvencem Trinajsti apostol se vrača v globine svoje domišljije, ki pa jo umetelno povezuje s svojim bogatim znanjem s področja svetovnega turizma in z resničnimi dogodki v svetu, bodisi s terorističnimi napadi in naravnimi nesrečami, ki so določali preteklo desetletje, bodisi s trkom različnih, a med seboj tako podobnih religij in naposled, z iskanjem tiste prave ljubezni, v čemer so dovoljeni in zaželeni tako eksplicitna erotika, užitek, bolečina kot tudi skrivnost in prevara.

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam