Suzana Bricelj

Suzana Bricelj

(Ilustrator)

Suzana Bricelj je bila rojena leta 1971 v Ljubljani. Mladostna leta je preživela v Novem mestu. Na akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je diplomirala leta 1998. Nekaj študijskih mesecev je prebila v Bratislavi (1996), kjer je študirala na oddelku za vizualne komunikacije, dve leti pa v Parizu (2000–2002), kjer je opravljala podiplomski študij. Kot ilustratorka ali oblikovalka se loteva slikanic, proze in učbenikov. Njena dela je najti v Cicidoju, Cicibanu in Pilu. Imela je že kar nekaj samostojnih razstav, ukvarja pa se predvsem z ilustriranjem knjig in časopisev. Njene stvaritve so polne vitalnosti, bralca pa prevzamejo in na besedilo gleda s povsem drugačnimi očmi. Je prejetnica številnih nagrad in velja za eno najbolj uspešnih slovenskih ilustratork.

Nagrade

  • 1998 - Prešernova nagrada in nagrada zlata ptica, ki jo podeljuje Liberalna akademija – Društvo za proučevanje politične demokracije in liberalizma za slikanico Martin Krpan z Vrha
  • 2004 - Plaketa Hinka Smrekarja 
  • 2005 - Levstikova nagrada za najboljše izvirne ilustracije za serijo zgodb o Anici (Desa Muck)
  • 2009 - Nagrada izvirna slovenska slikanica, ki jo podeljuje Zbornica založništva, knjigotrštva, grafične dejavnosti in radiodifuznih medijev za delo O kralju, ki ni maral pospravljati (Nina Mav Hrovat)

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam