130 utripov na minuto
Print Facebook
Mette Vedsø

130 utripov na minuto

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Sredi angleščine se Pi zgrudi na tla. Omedli samo za nekaj sekund, a v tem času se vse spremeni. Že dolgo jo je hromil nedoumljiv strah, ves čas je pod pritiskom, zdaj pa jo je tesnoba tako stisnila,, da si mora vzeti odmor. Njena starša sta prepričana, da bo kmalu bolje, tudi prijateljice ji pošiljajo prijazna sporočilca z željami po čimprejšnjem okrevanju. Pijin svet se razsvetli, ko v njeno življenje nepričakovano vstopijo sosede s svojimi težavami: Vicky z motnjo v razvoju, mama samohranilka Bianca in Gillian Brown, starejša gospa, ki se pripravlja na praznovanje rojstnega dne. Vsakdanji vrvež povsem običajnih ljudi Pi odpre popolnoma nov pogled na svet.

130 utripov na minuto je presunljiv mladinski roman o tesnobi, pa tudi o ganljivi moči povezane skupnosti, ki se razvije na Pijinem domačem stopnišču.

 

Prevod knjige sofinancira Evropska unija. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije in Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA). Omenjeni instituciji tudi nista odgovorni za kakršna koli dejanja, ki bi lahko izhajala iz vsebine tega dela.

Prevod: Darko Čuden
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Danska
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 14+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 144 strani
Dimenzije: 150 mm x 240 mm x 18 mm
ISBN 13: 9789612725877
Datum izdaje: november 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam