Dober dan za plezanje po drevesih
Print Facebook Jaco Jacobs

Dober dan za plezanje po drevesih

28,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Marnus ima dovolj tega, da je neviden, da živi v senci svojih bratov. Starejši brat je dober pri postavljanju plavalnih rekordov in lomljenju dekliških src. Mlajši brat je že zdaj premeten poslovnež, ki ga je z ukano pripravil do tega, da bo vse poletje pomival posodo. A ko se nekega jutra na pragu s peticijo pojavi dekle po imenu Leila, se začne nepričakovana pustolovščina. Marnus ima končno priložnost biti opažen. 

Jaco Jacobs je izjemno priljubljen in plodovit mladinski pisatelj, ki ustvarja v afrikanščini. Njegova netipična junaka, ki se borita za ohranitev drevesa, postaneta navdih vsemu mestu. Včasih v trenutku narediš nekaj, kar ti za vselej spremeni življenje – z neznano punco na primer splezaš na drevo … Zgodba se odvija v Cape Townu, z njo pa se lahko poistovetijo mladi bralci iz vsega sveta. Roman je tudi zgodba o sodobni Republiki Južni Afriki. V spremni besedi je knjigo v širši kontekst (tudi apartheida) postavila Tina Bilban. Knjiga je bila leta 2019 nominirana za nagrado CILIP Carnegie Medal, leta 2020 pa uvrščena tudi v priporočilni seznam mednarodne žirije za Andersenovo nagrado.

Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Južna Afrika
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 9+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 128 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 16 mm
ISBN 13: 9789612725433
Datum izdaje: april 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam