Duhaselec

Duhaselec je očarljiva zgodba o prijateljstvu, zahrbtnosti in samožrtvovanju. Bralca popelje tisoče let nazaj v obdobje starodavne teme Gozda: v svet čarobne narave in prvobitne groze. Vodi ga v svet volkov in zobrov, drevesnih duhov in Skritih ljudi. V svet, v katerem zaupati prijatelju lahko pomeni tvegati življenje. To je neverjetno popotovanje v začarani svet daljne preteklosti.

Torak je fant, ki je vajen biti sam. Fant, ki zna govoriti z volkovi. Fant, ki mora poraziti Požiralce duš. Ali ob tem umreti. Ko je nastopila luna brez teme, se je po Gozdu razširila strašna bolezen. Strah preveva Gozd. Vsak dih poletja je lahko zastrupljen. Nihče ne pozna vzroka in le Torak lahko poišče zdravilo. Njegovo iskanje ga popelje preko Morja na skrivnostne Tjulnjeve otoke. Tam se mora postaviti po robu nevidni grožnji in odkrije izdajo, ki mu bo za vedno spremenila življenje.

Prevod: Tamara Bosnič
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Velika Britanija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 343 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 26 mm
Datum izdaje: januar 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam