Knjiga vseh stvari
Print Facebook Guus Kuijer

Knjiga vseh stvari

24,95 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Kratka pripoved o velikih stvareh, ki so v življenju zares pomembne, je presenetljiva, zabavna in polna upanja ter primerna za bralce vseh starosti. Čeprav je dogajanje postavljeno v leta po drugi svetovni vojni, osrednji lik odrašča kot mnogo današnjih devetletnikov. Žal tudi v začetku enaindvajsetega stoletja marsikateri otrok doživlja podobno usodo kot Thomas.

Na vprašanje, kaj bi bil rad, ko odraste, Thomas odgovori: »Srečen človek. Ko odrastem, bi bil rad srečen človek.« A njegov strogi, zelo verni oče, ki pretepa njega in njegovo mamo, ga posvari: »Samo pridaniči in slabiči so srečni.« Strahu in strahovlade tiranskega očeta se Thomas reši s pomočjo sosede in prijateljev. Medtem ko si zapisuje vsa opažanja iz vsakodnevnega življenja ter podrobnosti iz narave in bližnje okolice, spozna, da je moč njegove domišljije eno izmed najmočnejših orožij.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.


V letu 2014 je knjiga izšla v ponatisu z novo naslovnico.

 

Prevod: Mateja Seliškar Kenda
Kategorije: Tretje triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 122 strani
Dimenzije: 130 mm x 190 mm x 12 mm
Datum izdaje: maj 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam