Koko Dajsa v mestu
Print Facebook Maša Ogrizek

Koko Dajsa v mestu

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Koko Dajsa je nergava stara kokoš, ki živi sama v pritličnem stanovanju bloka in nenehno nadzira in kritizira vse po vrsti. Nekega dne si med oprezanjem za sosedi zlomi nogo in pristane na invalidskem vozičku, zato ji na pomoč priskočita nečakinja Krišna in njen prijatelj, deževnik Hari. Skrb za prepirljivo Koko Dajso morda vsem ni ravno v užitek, ampak res pa je, da še slepe kokoši včasih spregledajo in da se za vsako kuro koza najde.

O delu 

Koko Dajsa v mestu je zbirka duhovitih zgodbic izpod peresa priljubljene mladinske pisateljice Maše Ogrizek, ki gradi na besednem in situacijskem humorju, jezikovnih igrah in zanimivih likih, hkrati pa nosi pomembno sporočilo o vrednosti prijateljstva in posredno ter neobremenjeno opozarja na tegobe osamljenosti starejših. Dogodivščine prepirljive kokoške Koko Dajse, njene pacifistične nečakinje Koko Krišne in modrega deževnika Harija so simpatično in lahkotno branje, pisateljici pa spretno uspe zgraditi domišljeno literarno vesolje svojih živalskih junakov, ki ga ilustracije Mihe Hančiča le še nadgrajujejo in dopolnjujejo.

Ilustrator: Miha Hančič
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Ilustrirana knjiga
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 72 strani
Dimenzije: 150 mm x 215 mm x 13 mm
ISBN 13: 9789612722869
Datum izdaje: marec 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam