Krivoprisežnik
Print Facebook Michelle Paver

Krivoprisežnik

Krivoprisežnik iz zbirke Kronika starodavne teme je očarljiva zgodba o prijateljstvu, preživetju in izdajstvu. Bralca popelje tisoče let nazaj v obdobje starodavne teme Gozda: v svet čarobne narave in prvobitne groze. Vodi ga v svet volkov in zobrov, drevesnih duhov in Skritih ljudi. V svet, v katerem zaupati prijatelju lahko pomeni tvegati življenje.

Torak se to pomlad iz preganjanca prelevi v srditega lovca. Njegov prijatelj Bale je surovo umorjen, njega pa mučijo siloviti občutki krivde. Znamenja kažejo na nenavadno prisotnost zla. Torak priseže, da bo maščeval njegovo smrt. Da bi izpolnil obljubo, mora izzvati in razkriti skrivnost, zavito v temni objem Globokega gozda, kjer so klani še vedno barbarsko prvinski in prav zato strašljivo drugačni. Rešiti se mora iz smrtonosne zanke, medtem ko po Gozdu divja uničujoč požar, bežati pred besom zavedenih klanov in jezditi sveto kobilo … Vse to, da bi končno spoznal tudi resnico o sebi. 

Prevod: Tamara Bosnič
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Velika Britanija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 320 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 22 mm
Datum izdaje: november 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam