Marinkina modra žoga
Print Facebook
Patricija Peršolja

Marinkina modra žoga

Trda vezava razprodana!

Slikanica, zbirka 12 pravljic z ilustracijami, je primerna za otroke v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju, zelo primerne pa so za tako imenovano družinsko branje. Pravljice so bogato dogajalne, tekoče in skrbne v izražanju. Avtoričina pripoved je rahlo napeta in se praviloma stopnjuje, obenem pa je to izrazito čutno-nazorna pripoved, ki jo bogati upovedovanje drobnih detajlov, barvnih odtenkov in tenkočutnih medsebojnih odnosov. Ilustracije Daše Simčič upodabljajo bistvene elemente in  lastnosti besedila, jih celo dopolnjujejo in se z njimi zlivajo v celoto. So risarsko in barvno bogate, po izrazu prav tako prisrčne in tople.

Vsaka pravljica je skupaj z ilustracijo zaokrožena enota, vse skupaj pa tvorijo celovito zbirko. Osrednje sporočilo zbirke je: »Zato je svet tako lep, ker je poln ljubezni,« prav zato so pravljice idealno družinsko branje, ki s svojo toplino še prav posebej poglabljajo čustvene vezi med otroki in starši. Dogajalno okolje je prijazno, pripoved blizu otrokovemu občutenju in razumevanju, književne osebe pa nosilke pozitivnih sporočil, kot so: medsebojna pomoč, sočustvovanje z živalmi, harmonija med živimi bitji, prijaznost, prijateljstvo in ljubezen.

Ilustrator: Daša Simčič
Kategorije: Prvo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 55 strani
Dimenzije: 170 mm x 240 mm x 9 mm
Datum izdaje: september 2005

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam