Markova čelada
Print Facebook Barbara Hanuš

Markova čelada

24,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Marko nekega dne svojo kolesarsko čelado pozabi v parku. Kaj se z njo zgodi ponoči? Ko jo dobijo v tačke ježek, miške in druge živali, čelada postane nekaj čisto drugega. Naslednji dan dečka čelada sicer pričaka tam, kjer jo je pustil, a ne gre brez presenečenja ...

O DELU

Po izjemno dobro sprejeti zbirki slikanic O Jakobu in muci Mici, v kateri je besedila Barbare Hanuš ilustrirala Ana Zavadlav, podobnemu konceptu sledi tudi Markova čelada: navihano in barvito ilustrirani zgodbi v slovenščini (zasluge za likovno podobo gredo Marjanu Mančku) sledijo še prevodi v angleščino, ruščino, albanščino in bosanščino, ki so pospremljeni z nekaj vinjetnimi ilustracijami. Besedilo, ki je tako po obsegu kot vsebinski (ne)zahtevnosti nadvse primerno za prvo učenje samostojnega branja, je natisnjeno v velikih tiskanih črkah. Štirje jeziki, v katere je izvirno besedilo prevedeno, so izbrani na podlagi informacij s terena (šolske knjižnice ipd.), po katerih jezikih je pri nas večje povpraševanje, kar pomeni, da je knjiga lahko zanimiva za širok krog mladih bralcev.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Marjan Manček
Kategorije: Večjezične knjige, Slikanice
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Slikanica
Priporočena starost: 3+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 24 strani
Dimenzije: 200 mm x 270 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612723705
Datum izdaje: marec 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam