Miši gredo v nebesa
Print Facebook Iva Procházková

Miši gredo v nebesa

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Smukica je običajna miš z običajnim mišjim življenjem. Ve, da se mora ogibati velikih in nevarnih živali. Ve tudi, da mora lisjaku Belobušcu za vsako ceno pobegniti. Ko ji je ta že tik za petami, naredi Smukica usodno napako in pade v prepad. Zbudi se in ob njej stojita sestrična in striček. Kako je to mogoče, ko pa sta že umrla? Smukica se zave krute resničnosti. Tudi sama je umrla in čaka jo pot v nebesa. Tam se ima neizmerno lepo. Najboljše od vsega je, da je življenje od zdaj povsem varno, nikogar več se ji ni treba bati. Tudi Belobušca ne. Pa je to za Smukico res najboljše? O tem ni več tako trdno prepričana …

O DELU

Iva Procházková se v svojih delih pogosto dotika težjih tem, s katerimi se srečujejo otroci in mladostniki. Knjigo o živalskih nebesih je napisala tudi zaradi lastnega otroškega strahu pred smrtjo in nezmožnostjo staršev ateistov, da bi ji ta strah omilili. Čeprav je glavna tema smrt, ki se je avtorica loteva s humorjem, je to predvsem zgodba o prijateljstvu, o iskanju ljubezni in poguma, o premagovanju predsodkov, upanju in celjenju starih ran. Zgodba nas uči, da tudi smrtni sovražniki lahko postanejo (najboljši) prijatelji ter da lahko premagamo tudi na videz nepremagljive stvari.  

Ilustrator: Markéta Prachatická
Prevod: Diana Pungeršič
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 7+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 100 strani
Dimenzije: 155 mm x 215 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612723439
Datum izdaje: junij 2019

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam