Naj ljubezen gori kot plamen, amen
Print Facebook Guus Kuijer

Naj ljubezen gori kot plamen, amen

Knjige o enajstletni deklici Polleke, ki želi postati pesnica, so požele veliko pohval tako na Nizozemskem kot po svetu. Naj ljubezen gori kot plamen, amen je prva knjiga, a hkrati zaključena celota. Svojo pozornost je avtor namenil opisovanju vsakdanjega življenja, tegob in veselja otrok ter mladih najstnikov, ki se začenjajo zavedati sveta okoli sebe in ki jih pretresajo nova spoznanja o odraslih, predvsem o njihovih starših. Pričujoče delo so v Pionirski – Centru za mladinsko književnost in knjižničarstvo – uvrstili med posebej priporočene knjige Preglednega in priporočilnega seznama mladinskih knjig iz leta 2006.

V knjigi sledimo življenju enajstletne Polleke, ki ga nenadoma pretresejo strašni dogodki: ločitev staršev, spoznanje, da je oče narkoman, in mamina poroka s Pollekinim učiteljem. Poleg tega je deklica zaljubljena v Mimoena, ki prihaja iz Maroka in naj bi se poročil z Maročanko, sooča pa se še z vrsto drugih težav, ki jih doživljajo enajstletnice. Toda Polleke je odločna in trdna deklica – nikoli ne vrže puške v koruzo in se ne preda obupu, temveč neprijetnosti rešuje s humorjem in izvirno pronicljivostjo.

Prevod: Mateja Seliškar Kenda
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Nizozemska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 84 strani
Dimenzije: 130 mm x 200 mm x 12 mm
Datum izdaje: december 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam