Ognjeno pleme: Pobeg
Print Facebook Igor Karlovšek

Ognjeno pleme: Pobeg

22,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

KNJIGA ZA CANKARJEVO TEKMOVANJE 2020/21
Ponatisu knjige je dodano didaktično gradivo, ki bo v pomoč učiteljem in učencem pri pripravah na Cankarjevo tekmovanje.

Ognjen, voditelj slovanske vojske, krepi svoje oborožene sile in se premika vedno bolj proti zahodu. A slovanske staroste, ki ostajajo na vzhodu, niso zadovoljne s premiki in zahtevajo njegovo vrnitev. Neposlušnega vojskovodjo želijo izsiljevati z njegovimi otroki. Ko hčerki Ajda in Mila za las uideta smrti v breznu, se pet otrok in babica, njihova glavna opora po smrti matere ob rojstvu trojčkov, odpravijo na pot. Zatočišče morajo poiskati v divji naravi, ubežati sledilcem, preživeti zimo in se prebiti do bratstev ob Dnepru, kjer računajo na vsaj začasno pomoč. Pa potem? Ognjen ostaja neomajen, njegovi nasprotniki pa vse bolj odločeni, da ulovijo njegove otroke in uničijo vse, ki jim stojijo na poti.

Prva knjiga iz zbirke mladinske pustolovščine, postavljene v čas in prostor preseljevanja narodov konec 6. stoletja. Avtor postavi v središče dogajanja pet otrok poveljnika slovanske vojske, ki so, medtem ko oče širi slovansko ozemlje proti zahodu, na milost in nemilost prepuščeni naklepom njegovih nasprotnikov, ki v otrocih vidijo sredstvo za izsiljevanje. A Ognjenovi otroci še zdaleč niso lahek nasprotnik: pretkana zdravilka Ajda, prelepa Mila, ki ji sledijo vse živali, in trojčki – mojstri prače, loka in meča, mislijo še dolgo ostati pri življenju. V napetem romanu avtor ujame burno dogajanje tega zgodovinskega obdobja in ga preplete s svojo domišljijo.

Delo je bilo nominirano za večernico 2020.

Pogovor z avotrjem na temo knjige:

PREBERITE TUDI:

    

Ilustrator: Marina Gabor
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 280 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 12 mm
ISBN 13: 9789612724160
Datum izdaje: avgust 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam