Ognjeno pleme: Sotočje
Print Facebook Igor Karlovšek

Ognjeno pleme: Sotočje

28,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Po dolgem potovanju se Ognjen spet sreča s svojimi otroki. Veselje ob snidenju ne traja dolgo. Dežela Ajdine matere, kamor bi Ognjen rad popeljal Slovane, je še daleč. Na poti pa so jim Bizantinci z maščevalnim Fokasom, pogoltni Obri in staroste s svojimi načrti. Njihove poti se zopet ločijo. Naši junaki bodo potrebovali obilico znanja, sreče, izkušenosti, spretnosti in srčnosti, da bi se lahko znova srečali v deželi ob sotočju Save Dolinke in Save Bohinjke.

O DELU

Zadnja, peta knjiga v zbirki Ognjeno pleme. Mladinska fantastika postavljena v čas in prostor preseljevanja narodov konec 6. stoletja. Avtor postavi v središče dogajanja pet otrok poveljnika slovanske vojske, ki so, medtem ko oče širi slovansko ozemlje proti zahodu, na milost in nemilost prepuščeni naklepom njegovih nasprotnikov in nevarnostim, ki prežijo na poti. A Ognjenovi otroci še zdaleč niso lahek nasprotnik: pretkana zdravilka Ajda, prelepa Mila, ki ji sledijo vse živali, in trojčki - mojstri prače, loka in meča, mislijo še dolgo ostati pri življenju. V napetem romanu avtor ujame burno dogajanje tega zgodovinskega obdobja in ga preplete s svojo domišljijo. V zgodbo vseskozi vstopajo pomembne zgodovinske osebnosti in dogodki. V zadnjem delu otroke in njihovega očeta, ki mu sledi Slovanska vojska, spremljamo na poti v deželo ob sotočju Save Dolinke in Save Bohinjke.

Ilustrator: Nana Homovec in Marina Gabor
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Pustolovski roman, Mladinski roman
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 288 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 12 mm
ISBN 13: 9789612725167
Datum izdaje: februar 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam