-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Oh, boy!
Print Facebook Marie-Aude Murail

Oh, boy!

26,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Delo pripoveduje o treh otrocih, sirotah, za katere se prepirajo za skrbništvo. Oče je namreč izginil, mati pa storila samomor. Najstarejši je štirinajstletni Simeón, nadvse bister fant, ki si zada nalogo obdržati skupaj preostalo družino. Osemletna Morgane je zadržana deklica, medtem ko je Venise petletna nadvse ljubka očarljivka. Premladi so, da bi živeli sami, zato jim socialna služba želi najti skrbnika. Ker je imel oče že prej drugo družino, sta kandidata šestindvajsetletni homoseksualni polbrat Barthélemy in sedemintridesetletna zdravnica Josiane, ki se navduši nad ljubko Venise, manj privlačna Simeón in Morgane pa je ne zanimata. Polbrat Barthélemy s svojim neodgovornim življenjem ni najbolj primeren skrbnik, saj sta mu na prvem mestu zabava in lastni užitek. A ga življenje, predvsem pa trije nabriti otroci spremenijo.

Največkrat nagrajen in največkrat preveden problemski crossover roman ene vodilnih francoskih mladinskih pisateljic, opisuje problematične odnose med sorodniki, ki se znajdejo v kočljivem položaju in izpostavlja njihove šibkosti. Delo je pozitivno naravnano in prikazuje, kako je v tem edinem svetu treba odraščati in živeti, da je moč preživeti – le stopiti je treba skupaj.

Izid knjige je finančno podprla Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Prevod: Jedrt Lapuh Maležič
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Francija
Zvrst knjige: Crossover roman
Priporočena starost: 13+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 187 strani
Dimenzije: 155 mm x 235 mm x 18 mm
ISBN 13: 9789612721220
Datum izdaje: september 2013

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam