Poletje na bazenu
Print Facebook
Will Gmehling

Poletje na bazenu

27,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Potem ko na bazenu nekega otroka rešijo pred utopitvijo, se poletje za Alfa, Katinko in Robija močno spremeni. Za nagrado dobijo neomejen brezplačni vstop na letni bazen in vstopnice dodobra izkoristijo – v vsakem vremenu! Vsi trije si do konca poletja zadajo cilje: Alf si želi skočiti z desetke, Katinka prekravlati dvajset dolžin, Robi pa bi rad samostojno plaval. Jim bo uspelo?

O DELU

Čeprav družina Bukowski nima veliko denarja in si ne more privoščiti dragih počitnic v tujini, jih to življenjsko dejstvo ne obremenjuje preveč, so namreč ljubeča družina in živ dokaz, da je življenje brez pametnega telefona ali igralne konzole prav tako dobro oziroma še boljše. Čudovita poletna zgodba z vsem, kar JE poletje: plavanjem, skakanjem, ocvrtim krompirčkom, sladoledom, kremo za sončenje, nadležnimi reševalci – in seveda prvo ljubeznijo. Roman je leta 2020 prejel prestižno literarno nagrado Deutscher Jugendliteraturpreis.

Iz obrazložitve žirije Deutscher Jugendliteraturpreis 2020 (kategorija otroške knjige):

»Na prvi pogled se v tej srčni otroški knjigi ne dogaja veliko. Med pomfrijem, sladoledom in kremo za sončenje se zdi, da je dan enak dnevu. Posebnost te zgodbe pa je reprezentacija družine: medsebojna povezanost, podpora in razumevanje so predstavljeni na tako naraven način, da bi se z Bukowskijevimi vsak želel takoj spoprijateljiti. Dejstvo, da je pisatelj zgodbo zapisal brez vsakršne patetike, v lahkotnem, pa vendarle zelo vznemirljivem tonu, je velika dragocenost tega izjemnega otroškega romana

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Prevod: Alexandra Natalie Zaleznik
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Nemčija
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 9+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 144 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 17 mm
ISBN 13: 9789612725518
Datum izdaje: junij 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam