Povodni mož
Print Facebook
France Prešeren

Povodni mož

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Ilustriran Povodni mož je druga slikanica, v kateri vrhunski ilustrator Peter Škerl ilustrira veliko ime slovenske literature. Najprej se je namreč lotil Ivana Cankarja in njegove Skodelice kave, za katero je leta 2018 prejel tudi nagrado Kristine Brenkove. Vsak ilustrator da zapisani besedi lastne poudarke, sledi lastni interpretaciji in vdahne besedilu čisto novo življenje. Peter Škerl v dvojezični (slovenščina in angleščina), naslovniško odprti slikanici zasleduje ne le živahno vzdušje na plesišču, kjer se na koncu vrtita prevzetna Urška in povodni mož, temveč tudi sam prihod na kraj glavnega dogajanja. Povodni mož je pri njem kot nekakšen zasledovalec ves čas prisoten nekje v ozadju in s svojo prisotnostjo še intenzivira napetost in zlovešč občutek. Za Povodnega moža je značilna razgibana kompozicija: v knjigi se izmenjujejo velike in male ilustracije ter bolj drobne sličice, ki spominjajo skorajda na zaporedje stripovskih kadrov. Prav tako se Škerl poigrava s samim pogledom: enkrat ga izostri na posamezen detajl, drugič ga dvigne in vanj zajame več dogajališča. Dogajanje umešča na prepoznavne lokacije slovenske prestolnice (npr. Gornji trg, Tromostovje, Mestni trg itd.) in bralcu tako omogoča tudi zanimiv sprehod po mestu.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Peter Škerl
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Poezija, Za vse starosti, Slikanice, Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Slikanica
Priporočena starost: za vse starosti
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 42 strani
Dimenzije: 230 mm x 310 mm x 11 mm
ISBN 13: 9789612724474
Datum izdaje: februar 2021

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam