Rdeča ogrlica
Print Facebook Sally Gardner

Rdeča ogrlica

28,95 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Zgodba, ki se dogaja v času francoske revolucije (okrog leta 1789), je sicer izmišljena, vendar upošteva znana zgodovinska dejstva o tedanjem dogajanju, ki so ga podžgale plemenite ideje o enakosti in svobodi, ki so jih dognali ljudje, kot so Robespierre, Danton in Marat, ki so bili nezadovoljni s krivično ureditvijo družbe. Ko se je začela strahovlada, so se te plemenite ideje izgubile in nihče več ni bil varen pred nenasitnim tekom giljotine. Avtorica je zgodovinsko dogajanje mojstrsko uporabila za ozadje napete pripovedi, nekakšne fantazijsko magične mešanice ljubezenske zgodbe, drame in kriminalke, bralci pa se hkrati še na zelo neprisiljen način seznanijo s številnimi dogodki, ki so tedaj usodno spreminjali potek zgodovine. Dodatno raven romanu daje mističnost, ki jo prinašajo skrivnosti in spretnosti romskega ljudstva, avtorica pa z njihovo zgodbo, ki se vpleta v dogajanje, na subtilen način opozarja na problematiko, ki se v letih od revolucije do danes ni prav bistveno spremenila. 

Yann Margoza je nenavaden fantič, ki mu je usoda namenila vlogo junaka. Živi s pritlikavcem Têtujem, ki je njegov prijatelj in mentor, oba pa sodelujeta v predstavi z magom Topolainom. Po spletu okoliščin se srečata s Sido, šepavo deklico, ki jo njen oče, nespametni markiz de Villeduval prezira, ter grofom Kalliovskim, strašljivim plemičem, ki ima v oblasti polovico francoskega plemstva. Njihove usode se nevarno premešajo, dodatno napetost pa ustvarja še razplamtevajoča se revolucija, ki grozi, da bo vsak čas izbruhnila.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Prevod: Nataša Grom
Kategorije: Tretje triletje OŠ
Poreklo: Velika Britanija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 378 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 24 mm
Datum izdaje: februar 2011

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam