To nisva midva
Print Facebook
Neda Alaei

To nisva midva

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Skoraj leto dni je minilo od smrti mame. Sanna mora doma paziti na očeta, ki ne jé dovolj, hoče le spati in pisati, nje pa skorajda ne opazi. Tudi v šoli ni veliko bolje, saj si je njena najboljša prijateljica našla drugo zaveznico. Nato pa v razred pride Yousef, ki ji pokaže, kako skozi fotografijo svet ugledati na povsem drugačen način. Tudi on nosi večje breme, kot bi ga običajen najstnik moral, zato je Sanna morda končno našla nekoga, ki jo razume, ampak – mu lahko zaupa?

O DELU

Boleče realističen roman o najstnici, ki mora sama poskrbeti zase, ko njen oče ne zmore biti oče. To je zgodba o zanemarjanju, kjer pa – na srečo! – podporni sistem deluje.

»Roman To nisva midva opomni na to, kako pomembno je, da ko pride do tragičnih izgub ali preizkušenj, ljudi, ki jih doživljajo, ne samo gledamo, temveč jih tudi vidimo. […] Sploh otroci in mladostniki potrebujejo posebno pozornost, saj že v osnovi težko pokažejo ranljivost pred tujci, hkrati pa tudi  hitro prepoznajo, kaj njihova družina v takšni situaciji od njih pričakuje in kaj potrebuje,« je v spremni besedi zapisala zakonska in družinska terapevtka dr. Barbara Kreš.

Prevod knjige sofinancira Evropska unija. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije in Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA). Omenjeni instituciji tudi nista odgovorni za kakršna koli dejanja, ki bi lahko izhajala iz vsebine tega dela.

Prevod: Marija Zlatnar Moe
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Norveška
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 196 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612725563
Datum izdaje: september 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam