Tu ležim in krvavim
Print Facebook Jenny Jägerfeld

Tu ležim in krvavim

Šestnajstletna Maja si pri uri kiparjenja po nesreči odreže vrh palca. Njenega očeta skrbi, da je to morda storila namenoma. Ko gre Maja za vikend obiskat svojo mamo, ki živi v Norrköpingu, jo tam pričaka prazna hiša. Po spletu okoliščin se znajde na zabavi v sosednji hiši, kjer se zaljubi v dvajsetletnega Jensa.

Tu ležim in krvavim je nadvse izviren preplet ljubezenske zgodbe, zmešnjave in burke, s ščepcem poezije in primesmi psihološkega trilerja, tako da bi ga lahko poimenovali tudi večžanrski roman. Avtorica nas s posrečenim obešenjaškim humorjem, ki je ena od lastnosti glavne junakinje Maje, popelje v zanimiva dva meseca njenega življenja, v katerih se mora poleg vsakdanjih najstniških težav v prvem letniku srednje šole soočati še s prvo ljubeznijo, ločenima staršema in mamino skrivnostjo. 

Avtorica je z izrednim smislom za jezik in globokim razumevanjem psihološke plati obravnavane teme napisala roman, ki bralca drži v napetosti od prve do zadnje strani, to pa dosega z močnim čustvenim nabojem, ki ga premorejo le dobre knjige.

Za roman Tu ležim in krvavim je avtorica prejela prestižno švedsko knjižno nagrado august v kategoriji otroške in mladinske literature.

Prevod: Danni Stražar
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Švedska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 284 strani
Dimenzije: 155 mm x 235 mm x 27 mm
ISBN 13: 9789612721497
Datum izdaje: april 2014

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam