Zastrupljene besede
Print Facebook Maite Carranza

Zastrupljene besede

Tipični crossover roman, ki premika meje in krepko pritegne pozornost ne le najstniškega, ampak tudi odraslega bralca. Vsebina se zlaga skupaj kot sestavljanka, prvoosebne pripovedi različnih akterjev - protagonistke Bàrbare, njene matere, njene prijateljice ter inšpektorja Lozana - pa prikazujejo različne poglede na njeno izginotje.

Bàrbara je najstnica, katere otroštvo je skalilo nasilje in katere mladost je nočna mora - a kljub temu ne razume povsem zlorabe, ki jo je utrpela. Begajo jo čustva sovraštva in ljubezni, ki jih čuti do zlorabitelja, zaveda se, da je prav on tenka nit, ki jo še povezuje z zunanjim okoljem in jo nenavsezadnje še ohranja živo. Domači so jo v štirih letih od njenega izginotja, izginila je v starosti petnajstih let, že proglasili za mrtvo, saj kljub obsežni policijski akciji za njo ni najti sledi. Čez štiri leta, ko bi jih Bárbara imela devetnajst, mora inšpektor Lozano v pokoj. Vest mu ne da, da bi zadnji dan svojega službovanja ne obiskal Bárbarinih staršev. In takrat se začne klobčič odvijati, v času enega samega dne pride do razpleta, ki bralca ne le preseneti, pač pa od njega zahteva tudi moralno opredelitev.

 

Nagrade in priznanja

  • uvrščen med Bele vrane 2011 Mednarodne mladinske knjižnice v Münchnu
  • prejel nagrade 2011 Premio Critica Serra d'or
  • 2011 Spanish National Young Literature Award
  • 2010 EDEBE prize

 

Kategorije: Leposlovje za odrasle, Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Španija
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 220 strani
Dimenzije: 155 mm x 235 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612721411
Datum izdaje: februar 2014

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam