13-nadstropna hišica na drevesu

Andy Griffiths

Redna cena:
23,95 EUR (mehka vezava)
Redna cena:
25,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Terry Denton
Prevod: Veronika Rot Gabrovec
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Obseg: 242 strani
Dimenzije (v mm): 129 mm x 198 mm x 20 mm
ISBN13: 9789612725426
Datum izdaje: april 2022
Vezava: mehka vezava
Obseg: 248 strani
Dimenzije (v mm): 135 mm x 222 mm x 25 mm
ISBN13: 9789612724092
Datum izdaje: julij 2020
Vezava: trda vezava
Poreklo: Avstralija


Opis:

Andyjeva in Terryjeva 13-nadstropna drevesna hišica je najneverjetnejša drevesna hišica na svetu. V njej najdete stezo za kegljanje, prosojen plavalni bazen, akvarij, napolnjen z ljudožerskimi morskimi psi, orjaški katapult, skriven podzemni laboratorij in aparat za sladke penice, ki vam je ves čas za petami in vam, kadarkoli ste lačni, v usta strelja penice. Ne, ne mislite, da se Terry in Andy ves čas zabavata s temi silno zabavnimi izumi. Imata tudi čisto resno »službo« – pišeta knjigo. No, v resnici sta nekako pozabila na knjigo. Nekoliko namreč zaostajata s svojimi načrti. No, ko pravimo »nekoliko zaostajata«, mislimo »krepko zaostajata«. In ko rečemo »krepko zaostajata«, mislimo ZARES ZELO KREPKO zaostajata za načrti. In to nikakor ni všeč gospodu Velikemu nosu …

Izjemno zabavna knjiga, prvi del obširne zbirke avtorskega dvojca, slavi domišljijo in kreativnost. Črno-bele ilustracije, ki ponekod dopolnjujejo, drugod nadomeščajo besedilo, so polne domiselnih podrobnosti, ki bodo k branju pritegnile še tako oklevajoče bralce. V slovenščino je knjigo prevedla Veronika Rot Gabrovec.

Andy Griffiths je eden od najbolj priljubljenih avstralskih mladinskih pisateljev. Ne le da zbirka navdušuje avstralske mlade, prevedena je že v 35 različnih jezikov. V Avstraliji je prejela več kot 90 nagrad, knjige iz zbirke so bile prodane v več kot 10 milijonih izvodov samo tam. Tudi Terry Denton je v mednarodnem okolju cenjen in pogosto nagrajevan avstralski ilustrator.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.