Mali modri in mali rumeni

Leo Lionni

Redna cena:
19,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Leo Lionni
Prevod: Mojca Redjko
Kategorije: Igroknjige, Slikanice, Prvo triletje OŠ, Zlate hruške
Obseg: 38 strani
Dimenzije (v mm): 210 mm x 210 mm x 10 mm
ISBN13: 9789612721817
Datum izdaje: maj 2015
Vezava: trda vezava
Poreklo: ZDA


Opis:

Mali modri in mali rumeni sta najboljša prijatelja ter se skupaj zelo rada igrata. Nekega dne je modri obiskal rumenega, a se je za rumenim izgubila vsaka sled. Ko se naposled le najdeta, se od sreče objameta in postaneta zelena. Ampak sedaj ju starši ne prepoznajo. Le kje sta sedaj mali modri in mali rumeni?
Kultno slikanico je že davnega leta 1959 ustvaril legendarni oblikovalec in likovni ustvarjalec Leo Lionni. O njej so se učile generacije študentov slovenskih fakultet, a je v slovenskem jeziku izšla šele zdaj, ko je na oder Mariborskega lutkovnega gledališča postavljena tudi v obliki predstave.

"Slikanica Mali modri in mali rumeni je izrazito večpomenska in večnaslovniška (ali naslovniško odprta) slikanica: njeno sporočilo bo majhen otrok razumel dobesedno, starejši in bolj izkušeni pa bodo razumeli njen metaforičen pomen. V svetu, prepolnem praznih besed in podob, je največji čar te slikanice v njenem jezikovnem in likovnem minimalizmu, s katerim je Lionniju uspelo pričarati bogato, globoko, večplastno sporočilo."

- Dr. Dragica Haramija

 

Oglejte si tudi zapis na priporočilnici Bralne značke, ki ponuja spodbude za (nadaljnje) branje.