Rajski vrt

Erika Eichenseer

Redna cena:
28,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Peter Škerl
Zvrst: Slikanica
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Za vse starosti, Večjezične knjige, Slikanice, Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Obseg: 32 strani
Dimenzije (v mm): 230 mm x 310 mm x 12 mm
ISBN13: 9789612723866
Datum izdaje: avgust 2021
Vezava: trda vezava
Poreklo: Slovenija


Opis:

Vsebina

Zgodba Rajskega vrta je preprosta – skozi zgodbo o božjem stvarjenju sveta pojasni nastanek Slovenije, s poudarkom na tem, kako da je na tako majhnem delčku sveta moč najti tolikšno (naravno) raznolikost in lepote. Povedano malo drugače – natanko med platnicami te knjige tiči odgovor na vprašanje iz ponarodele skladbe, ki jo gotovo vsi poznamo: „Slovenija, od kod lepote tvoje“.

O delu

Besedilo ni avtorsko, pač pa ga je po stari legendi zapisala Erika Eichenseer, znana nemška zbiralka ljudskega slovstva, pripovedovalka in avtorica. Zasluge za vrhunsko vizualno podobo gredo Petru Škerlu, ki se je „klasičnega“ stvariteljskega besedila lotil izjemno inovativno in bogu nadel povsem svojsko podobo. Tako se pred bralcem odpirajo razkošne ilustracije s slikarskimi razsežnostmi, na katerih bo pozoren ogledovalec odkril tudi mariskateri poveden detajl ali simbol. Dvojezična izdaja vključuje slovenščino in angleščino in je kot nalašč za to, da jo bralci delijo tudi s prijatelji ali znanci iz tujine.